fbpx

Velkommen til Happy Lifestyle Blog

Stedet hvor livet på og udenfor klinikken deles…

kærlighed STRESS

Psykisk vold og dating set med mine øjne

Hvis du ikke vil læse den åbenhjertelige fortælling om hvordan jeg bestod min eksamen i kærlighed, sadlede om i firmaet til kærlighed og endte med at miste mig selv og kærligheden skal du nok bladre væk fra siden nu.

Blogindlægget idag er meget personligt og skrevet fra hjertet i den fortrolighed vi har her på bloggen for at fortælle dig at jeg endelig har fundet min hylde og her bliver jeg liggende samt selv eksperten kan falde i med begge ben.

Dig der er kunde hos mig ved hvor vigtig tillid, ærlighed og fortrolighed er for mig og at her er et mantra der hedder “indenfor hjemmets 4 vægge” det betyder kort og godt det der bliver fortalt hjemme, på klinikken eller her på bloggen er her og fortælles ikke andre steder.

Min egen historie

Der kommer af og til spørgsmål til hvorfor det er jeg er hammer god til dating og det med psykisk vold. Det får du i blogindlægget her et indblik i hvordan jeg selv har oplevet det set med mine øjne. Vil du have hele historien ja så må du vente til min bog bliver udgivet. Den er stadig ved at blive skrevet.

Men en kort udgave af det får du her så kan du jo også se om du skal købe bogen når den kommer.

i 1994 tabte jeg første gang mit hjerte hovedkulds. Idag kan jeg med den viden jeg har sagtens se det var dødsdømt fra starten men alligevel skulle det prøves af…

Rene var tysker, bosat syd for Hamborg og den første mand der nogensinde gav mig positiv opmærksomhed. 
Jeg er nemlig vokset op i fysisk og psykisk vold fra min mors nye mand så at der kom en der syntes jeg var verdens sødeste var vild fedt.

Hvad knap så fedt var at han i den grad var mandschauvinist og på ingen måder behandlede mig ordentlig så det blev 1 år med psykisk vold og nedgørelse af mig som menneske.

Livet gik videre og jeg rejste mig på ny og den naive tro på lykken og kærligheden forsvandt ikke snarere tværtimod.

1997 blev næste gang jeg lukkede kærligheden ind i mit liv. I bakspejlet med de øjne jeg idag har var det trygheden og omsorgen jeg lukkede ind. Kort forinden havde jeg nemlig mistet min mor efter kort tids sygdom. Et tab der stadig kikker frem og et savn efter familie fordi med i tabet af min mor mistede jeg kontakten med stort set hele min familie og desværre forblev det sådan.
Men Kent (hov må hellere sige alle navne i indlægget her er opdigtet for det her handler ikke om dem eller hvad de har gjort eller ikke gjort men om mig og hvorfor jeg er den rette til at hjælpe dig i dit liv)
Nå men  Kent dukkede op og var noget ældre end jeg var. Havde 4 børn og en dameven uden lige. Vi nåede at bo sammen i 1½ år og jeg troede vi var lykkelige men det skule vise sig jeg tog grusomt fejl…

kærlighed øjne kærlighed

En dag hvor Kent var på job ringede telefonen og jeg kunne se det var et nummer fra hans arbejde så selvfølgelig blev jeg glad over han ringede hjem…

Men problemet var blot det ikke var ham… En damestemme lød… Du kan sikkert gætte dig til hvad der skete..
Hun kunne så fortælle mig at jeg skulle slippe HENDES kæreste. ja undskyld mig men hendes kæreste for nu skulle de forloves og flytte sammen… Jeg hørte ikke mere… Mine øre lukkede simpelthen ned. Og det viste sig så han igennem det sidste år hvor vi boede sammen havde set hende hver gang der var overarbejde… Det betød selvfølgelig han røg ud…
Det var han så ikke enig i så det tog 3 måneder og hjælp fra en god ven at få ham ud. 3 måneder der sled så hårdt psykisk på mig at jeg overvejede selvmord…

Verdens bedste venner trådte til og fik mig på højkant igen og klar på livet. Der kom no bullshit tolerance her og alle der ikke respekterede mig røg ud af mit liv. Stærkere end nogensinde var jeg klar til verden.

Lige indtil jeg mødte Anton der kom til at bryde den stærke og selvsikre kvinde fuldstændig ned med i liv i fysisk og psykisk vold.
Jeg ved han den dag idag følger med i mit liv og sikkert også læser det her og ikke er enig så for god ordens skyld indsætter jeg den officielle beskrivelse ind af fysisk og psykisk vold inden jeg fortsætter min fortælling.

Du lever i psykisk vold når:

 • Du bliver nedgjort, kritiseret og ydmyget eller truet?

 • Du bliver manipuleret i hverdagen ?

 • Du går på æggeskaller omkring din partner?

 • Din partner suger alt din din energi ud af dig?

 • Du gør alting forkert eller er det bare ikke godt nok?

 • Du føler du dig mere og mere isoleret?

 • Din partner er jaloux uden grund?

 • Du bliver  kontrolleret og styret af din partner?

 • Du bliver ignoreret i længere perioder?

Fysisk Vold

Du oplever fysisk vold når:

 • Du får ødelagt dine ting, som f.eks. indbo eller ens eller ens børns personlige ejendele.
 • Du får kastet ting efter dig.
 • Oplever en fysisk handling uanset hensigt der skræmmer dig
 • Det er synligt f.eks blå mærker uanset om det skyldes slag, kast efter dig eller skub
 • Oplever fysisk smerte

Nå livet med Anton varede næste 17 år. Hvorfor rejste jeg så ikke tænker du måske?
Det korte svar er fordi jeg er mor med M – det bliver det svar der kommer her på bloggen fordi jeg har ingen ønske om her at udlevere ham. Men den dag bogen kommer får du hele historien om 17 år med vold, valg og tab af selvtillid set med mine øjne.

Da jeg valgte at gå betød det dog ikke det psykiske vold stoppede.. Det kom helt derud hvor min egen datter for at undgå det begyndte at omgåes pushere og derud hvor jeg traf en beslutning om at flytte til en anden landsdel i håbet om at redde hende og ikke mindst mig selv.

Beslutningen om aldrig mere vold af den ene eller den anden art blev taget og jeg lovede mig selv altid at passe godt på mig selv.

Det gik dog ikke helt sådan… En gift mand der glemte han var gift kom til at få mig i knæ og ting jeg aldrig havde forestillet mig skete, en mand der chikanerede så groft fordi han fik nej til at være kærester at en veninde måtte få ham stoppet og selvom jeg er meget bevidst om egne grænser falder jeg også i den dag idag og får givet for lang line så det er livslang læring efter et liv i psykisk vold.

Da jeg blev alene opdagede jeg også at dating markedet trængte til et eftersyn og mænd og kvinder til at få styr på sig selv inden de begiver sig ud i kærligheden.
Det gør jeg på det populære “Kærlighedens fundament” og oplevelserne med psykisk vold skulle også bruges konstruktivt til at hjælpe voldsramte mænd og kvinder til et liv med dem ved roret.

Derved opstod forløbene som bringer mennesker tættere på kærligheden til sig selv og en kommende partner ude i fremtiden.

Nu lovede jeg jo at fortælle hvordan jeg selv knækkede koden til kærligheden så den får du her.

Efter vold, gifte mænd, singler der blot søgte hygge og legede med følelser besluttede jeg mig for det der med kæreste det var ikke noget jeg ville. Det perfekte ville være en hyggepartner der gad de ting jeg gjorde som putte på sofa, gå ud og spise, grine sammen, se film sammen osv.
Men omvendt var jeg ikke klar til at lukke en mand ind i mit liv fordi på det tidspunkt læste jeg til supervisor i kærlighed og den kode kunne jeg ikke rigtig knække så min tanke var at hvis jeg ikke engang kunne knække den hvordan skulle jeg så kunne være i et hyggeforhold.
Men ud af det blå blev jeg fanget. Lige fra første besked han sendte mig var jeg grebet og følte en fred og ro jeg aldrig før havde følt.
Af respekt for ham kommer han bare i blogindlægget til at være anonym.

Der gik ikke mere end en måned inden alle brikker om kærlighed faldt på plads og jeg bestod min eksamen med kæmpe ros og pil opad.
Det blev starten på jeg igen kom til at stole ubetinget på et andet menneske og at han ikke gjorde mig ondt. Dermed sluttede jeg fred med fortiden og var klar til at bruge mit liv med ham.

MEEEEEEN så let skulle det ikke være…. 
Set i bakspejlet ser jeg advarselslamperne blinke men i nuet lukkede jeg øjnene og så dem ikke… Jeg havde mødt min overmand indenfor psykisk vold og jeg var hoppet lige i med begge ben… Mine øjne var lukket og forblændet af kærlighed.
For det skulle vise sig han ramte mit ømmeste punkt og var en mester i at køre på mig uden at jeg opdagede det.
En fortælling om en fortid hvor han var ofret og havde været udsat for chikane og fået delt intime billeder af en X kæreste på nettet, han havde fået tæv af hendes venner og ja jeg faldt i med begge ben og lukkede øjnene for det var synd for ham lige der. Idag tænker jeg der var nok en grund til det endte så galt for ham og ordsproget “karma rammer altid dobbelt af det vi sender ud” er nok meget rigtigt. I hvertfald set med mine øjne.
Det blev nøglen til at han i 7 måneder kørte mig rundt i manegen og brugte mig når han savnede selskab.
For at gøre en lang historie kort endte det grusomt galt og han sprang mine grænser fuldstændig i luften. Hvad der præcis skete kommer med i bogen når den kommer.
Men da han blev konfronteret og stillet til regnskab for sin handling valgte han det værste våben du kan bruge imod et andet menneske…
Blokering og tavsheden.
Dvs jeg blev efterladt ødelagt, “nøgen” og jeg oplevede en ny og ukendt følelse nemlig følelsen hævn/retfærdighed og mange natter blev brugt på at udtænke den bedste hævn jeg kunne tage….
Dog er jeg et fredeligt menneske så min hævn blev ganske uskyldig fordi jeg opdagede ham her fjolset havde skrevet til mig fra 2 forskellige messenger konti og kun på den ene havde blokeret mig så jeg fik alt det usagte ud i et par temmelig grove beskeder men hold kæft hvor var det fedt at få helt frit løb. At kunne sige præcis hvad jeg ville med præcis de ord jeg følte. 

Så selvom jeg er uddannet i at afkode mennesker, kærlighed og har et halvt livs erfaring med psykisk vold kan jeg også falde i med begge ben.
Det er bare vigtigt når vi falder i ikke at dunke os selv i hovedet men istedet får hjælp og få talt tingene igennem med andre der ved hvilke kræfter der er på spil når man leger med en narcissist eller følelseskold person.
Det er IKKE dig det er galt med men det er dig der ender med at betale prisen for deres leg..

Husk på det her er MIN historie set med mine øjne og hvordan jeg har oplevet det.
Du har din historie som DU oplever det og det er der ingen der kan ændre på. Ingen følelser er forkerte…Det lære du på mit kursus “kærlighedens smerte” hvor vi arbejder med eftervirkningerne fra psykisk vold og vender dem til brugbar erfaring så du ikke falder for netop samme type igen men kommer stærk ud af oplevelsen med din værdighed og selvrespekt i orden.

Den kommende tid kommer der beretninger om psykisk vold og dating skrevet af mennesker der selv har oplevet vold eller mislykket dating på egen krop. Alle skrevet med deres øjne.

Pas godt på jer selv derude i den store verden

Kærligst

Grethe