HappyLifestyle

Kostplan forhøjet kolesterol

Forhøjet kolesterol kan være farligt.. Ofte udskriver lægen medicin for det men via nogle simple madvarer kan du selv rette dit tal op igen og undgå medicinen.

Helle er en 48 årig kvinde der har været på denne kostplan og tekst plus billeder taler vist for sig selv omkring om den virker eller ej.

Du kan lige nu købe adgang til kostplanen incl opskrifter hvor der hele tiden kommer nye opskrifter til efterhånden som tiden går.

79,00 kr.

Hold da op et effektivt forløb. Det fede er Grethe lavede min kostplan ud fra hvad jeg idag spiser. Jeg har fulgt det til punkt og prikke og har tabt 12 kg på 12 uger.

Beskrivelse

forhøjet kolesterol

Den 7 maj 2020 gik kvinden til lægen fordi hun havde nogle fedt depoter over hendes øjne og dem ville hun gerne af med. Da hun gik hjem fra lægen var hun mildest talt i chok. De fedt knuder var kolesterol aflejringer, altså fedt fra hendes blod der havde samlet sig over hendes øjne. Kig billede her over.

I hendes tilfælde så var det ekstra vigtigt at hendes kolesterol kom ned. Hun har i forvejen en hjerte sygdom så hendes chancer for at få en blodprop er 25% højere end folk uden hjerte sygdom og med det her forhøjet kolesterol ja så havde hun lige hævet chancerne med 25% mere.

Hvad er Kolesterol?

Lad os lige starte med at hitte ud ad hvad kolesterol er. Har vi overhovedet brug for det der kolesterol noget? ja det har vi faktisk for det er en organisk kemisk forbindelse der findes i cellemembranen hos alle levende organismer, fra dyr til mennesker. OG den er faktisk ret vigtig da vores kroppe har brug for kolesterol til opbygning og vedligeholdelse af vores cellemembraner. Galde bruger vi til at nedbryde fedt i kroppen og sjovt nok så bruges kolesterolet til at at producerer galde. Derfor er det piv vigtigt at vi har en ligevægt i hvor meget kolesterol vi har i kroppen.

Kolesterol kan være arveligt og det kan være livsstilsbetinget. Kvindes var arveligt men godt krydret med en usund og doven livsstil. Medicin ville være den nemme løsning og de arvelige gener ville være den nemme undskyldning. Men hun spiste for godt og for ustabilt og hun bevægede sig bare alt for lidt.

Hun skulle på kolesterol sænkende medicin

Hendes læge fik ikke en chance. hun vidste at hun ville ikke på kolesterol sænkende medicin. Det havde hun været på før og det ville hun ikke på igen. Så det fløg bare ud af hende at det var no go med medicin for det her.

Hun fik 3 måneder til selv at gøre noget ellers slap hun ikke for medicinen. Det var alvorligt det her. Hendes dårlige kolesterol lå på 6,1 og skulle under 5. opskriften var klar, hun skulle ændre sine kostvaner i går og hun skulle i gang med motion.

Der var bare lige en lille detalje

For foruden at have for højt kolesterol så baksede hun også med andet.
Hun var overvægtig, har iskærmisk hjertesygdom, ingen stofskifte da halvdelen af skjoldbrugskirtel er fjernet pga en knude og den anden halvdel er slået i hjel med radioaktivt jod, og så kan hun ikke producerer D-vitamin.

Hun har astma og søvnapnø. Og som om det ikke er nok… så har hun en discopolaps i højre side af ryggen og på det tidspunkt hvor det her sker så har hun også lige hælespore i sin højre fod så hun kan faktisk næsten ikke gå. Og for at toppe det hele så har hun noget de så fint kalder “myofascial syndrom” hvilket betyder smerter i hele kroppen og slidegigt.

Så JA hun skulle bare lige tabe sig, af med min overvægt, i gang med motion og ændre sin kost.

Selv hendes læge havde ondt af hende og sagde at hun skulle ikke forvente at kunne sænke det mere end 0,5 altså til 5,6. Men hun ville have lov at prøve.

For højt kolesterol start juli

Så den dag gik hun igang med at leve efter kostplanen her.

Den 10 august fik hun målt sit kolesterol igen

Nu var der gået 3 måneder og lægen havde stillet hende i udsigt at hun kunne håbe og forvente at hun var faldet til 5,6 altså 0,5. Hun SKULLE have motionen med for at kunne rykke hende mere. Men motion var stadig ikke en del af hendes liv da hendes fødder stadig gjorde sindsygt ondt og ikke ville gå rundt med hende.
Ja 3 måneder efter var ryg og fødder lige slemme og hun var flere tusinde kroner fattigere pga sko indlæg og ryg behandling.

Hun gik ned til lægen igen på de ømme fødder og fik taget sin blodprøve.
Den 11 august kl 6 loggede hun ind på sundhed.dk og kiggede. Hun var lige ved at hyle… Det dårlige kolesterol var faldet, og sikke et fald… den stod på 4,6 det var ikke mindre end 1,5 og hun var under de 5 som er normal området.

Mine kolesterol tal

Sådan ser hun ud lige nu.

Det er ikke 100% væk men det kommer med tiden. Hun arbejder stadig på det. Der kan være dage hvor det fylder mere og dage hvor det fylder mindre. Men det handler stadig om hvad hun spiser. De dage hvor hun slækker for meget på kosten der vokser fedt depoterne inden for nogle timer og der kan gå et par dage før det er nede igen. Så det er pt ikke en hvilepude at tallene siger 4,6 hun fortsætter kosten mod at sænke kolesterol

For højt kolesterol august 2020

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.