HappyLifestyle

FAQ om rejsningsproblemer

FAQ om rejsningsproblemer

Søg læge som det første

Søg læge som det første

Oplever du problemer med rejsning kan det også være det første tegn på at der er andre sygdomme på vej. F.eks. åreforkalkning ,forhøjet blodtryk. diabetes, hormonforstyrrelser eller nervesygdomme.
Det er derfor meget vigtigt at du går til læge som det første hvis du får problemer med rejsningen efter penis tidligere, har fungeret normalt.

Husk på lægen er vant til at håndtere den svære snak og vil møde dig med forståelse og tage dig seriøst.
Hvis du ikke gør noget ved dine rejsningsproblemer, kan det sætter sig og bliver noget psykisk.

Rejsningsproblemer alder

Rejsningsproblemer alder

Der kan være flere forskellige årsager til at du lider af impotens som rejsningsproblemer også kaldes. Der er også meget stor forskel på hvor gammel den enkelte er når problemet opstår.

Men en ting er sikker:
Risikoen for impotens stiger med alderen.
Der er lavet en undersøgelse der viser at
30 % af mænd over 60 år lider af impotens
5-10 % af mænd omkring de 40 år lider af impotens. Hvor mange under 40 år der lider af problemer findes der ingen tal på dels skyldes det at det er et tabu blandt unge mænd at fortælle den er gal med potensen.

At tallet er så højt ved de ældre mænd, kan skyldes at de to største årsager til impotens er åreforkalkninger og en nervesygdom der oftest opstår i en alder hvor man er over de 50.
Impotens er altså en slags følgesygdom som man i nogle tilfælde kan få til at forsvinde, hvis den bagvedliggende sygdom bliver behandlet.

Men der kan være både fysiske og psykiske faktorer der spiller ind i at du er impotent.
Du kan have været igennem et kræftforløb og nogle er bare mere tilbøjelig til at lide af impotens mens andre er det sygdomme der er årsag og de kommer ofte med alderen.

stress single

Unge rammes også hvorfor

Unge rammes også hvorfor

Selvom det mest er mænd over 60 år der bliver ramt af impotens, er det ikke helt unormalt af unge mænd også oplever udfordringer med rejsningen.
Det skyldes ofte en psykisk årsag og meget tit præstationsangst, jalousi, usikkerhed, stress eller depression.
Eller det kan også skyldes at den unge mand har drukket lidt for meget alkohol. Det kan dog også være bagvedliggende sygdomme der viser sig ved impotens. F.eks. kan unge diabetikere opleve impotens i tyveårsalderen fordi dårlig blodsukkerkontrol kan skade rejsningsevnen.
Mange af de unge med dårlig blodsukkerkontrol kan let blive behandlet her i klinikken.

For nylig havde jeg en ung fyr på 23 år der var flov over at hver gang han lå der med en pige og det skulle til at blive intimt kunne han mærke præstationen trykke. Nu kendte jeg den unge fyr i forvejen fra et forløb omkring livsstilssygdomme jeg har kørt og der havde vi nogle gode nærværende samtaler så derfor fandt han modet til at fortælle om det.
En fortrolig samtale fandt sted og vi fik sat ham i gang på forløbet så han kunne se om det var psykisk eller blot at han skulle ændre sin kost.
Han ændrede kosten og fik hjælp til den psykiske del ved en sexolog.
Bliver problemet ved, efter at du har gjort alt hvad du kan er det meget vigtigt at du besøger din læge for at finde årsagen og for at komme i den bedste behandling som muligt for dig.

Impotens og livsstil

Impotens og livsstil

Efterhånden lyder det som en kliche at nævne din livsstil næsten uanset hvad du fejler.
Men det er sådan at din livsstil kan have en effekt på din evne til rejsning.
Hvis du tager imod hjælp til et rygestop, spiser mindre fed og saltholdig mad samt dyrker motion 40 minutter 3 x ugentlig kan det faktisk hjælpe dig godt på vej til en bedre rejsning.

Impotens og kost

Impotens og kost

Efterhånden lyder det som en kliche at nævne din livsstil næsten uanset hvad du fejler.
Men det er sådan at din livsstil kan have en effekt på din evne til rejsning.
Hvis du tager imod hjælp til et rygestop, spiser mindre fed og saltholdig mad samt dyrker motion 40 minutter 3 x ugentlig kan det faktisk hjælpe dig godt på vej til en bedre rejsning.

Der findes en del undersøgelser der viser at er du ramt af rejsningsproblemer kan du have gavn af kostændringer hvor:

  • mængden af testosteron øges igennem kosten.
  • det samlede fedtindhold i kosten reduceres til maksimum 30 procent
  • indholdet af sunde fedtsyrer (for eksempel fra fisk eller planteolier) og protein øges.

Vil du have en særlig god effekt på rejsningsfunktionen, er det en fordel at du kombinerer kost med en øget fysisk aktivitet. Det kunne være i form af løb, cykling, svømning eller vægttræning. Eller du kan bare nyde en god lang gåtur i den friske natur.
Kombinere du det med bækkenbundsøvelser til mænd kan du ved egen hjælp øge effekten endnu mere.

Der findes studier og forskningsresultater der viser at du allerede forbedre din rejsningsevnen få måneder efter du har implementeret din nye livsstil.
Dog vil det for de fleste tage 1-2 år, før man kan se den fulde effekt af at ændre kost og motion
I studierne kan man se at evnen til både at opnå og vedligeholde rejsninger forbedres, og hårdheden af penis under rejsning kan øges ved hjælp af testosteron øgende kost. 

Impotens, kost og diabetes

Impotens, kost og diabetes

Diabetes /sukkersyge kan også være en af årsagerne til at du oplever problemer med at få rejsning.
Det kan være en af følgevirkningerne ved diabetes der opstår nerveskader på de nerver der forsyner penis med blod så der opstår erektion.
Hvis de nerver mister deres funktion helt eller delvist vil det gøre rejsning svære og et egentligt rejsningsproblem kan opstå.

Impotens, åreforkalkning og overvægt

Impotens, åreforkalkning og overvægt

Rammes du af åreforkalkning og er overvægtig kan din overvægt medføre fald i det mandlige kønshormon testosteron.
Det sker fordi fedtvævet er i stand til at omdanne testosteron til de kvindelige kønshormoner, østrogener.  Faldet i testosteronet vil medfører nedsat seksuel lyst og rejsningsfunktionen vil blive yderligere nedsat.
Det kan ændres via en skræddersyet kostplan lavet til dig.

Impotens og alkohol

Impotens og alkohol

De fleste eksperter indenfor impotens mener at et stort dagligt forbrug af alkohol vil medføre problemer med din rejsning på lang sigt. Der findes dog ikke håndfaste beviser på, at et stort forbrug af alkohol øger risikoen for problemer med rejsning. 
Derfor er en fingerregel i branchen at når mænd med et stort alkoholforbrug (mere end 14 genstande pr. uge) oplever at få problemer med at få rejsning anbefaler man at manden sætter sit alkoholforbrug ned.

Livsstilsråd der kan forbedre din potens

Livsstilsråd der kan forbedre din potens

Den bedste måde at hjælpe dig selv og undgå rejsningsproblemer er ved hele livet at:

  • motionere min 3 x 40 min ugentlig
  • passe på din vægt – altså undgå at du bliver overvægtig
  • at du holder dig fra rygning eller stopper. (Her vil jeg kunne hjælpe dig via akupunktur)
  • at du holder dig fra større mængder alkohol

Fortvivl ikke hvis impotensen er opstået for det er aldrig for sent at gøre noget eller afhjælpe problemet. Livsstilsændringer kan stadig have en meget positiv effekt og især hvis du ændrer til potensøgende kost som du vil lære i mit kursus.

Rejsningsproblemer ny partner

Rejsningsproblemer ny partner

Uha den er megasvær…
For her møder du hende der har slået benene total væk under dig. Men du er ramt på din mandlighed så du går lidt som katten om den varme grød og ender med at sige nej tak til sex.

Bare rolig du er helt normal.
Undersøgelser viser at en af de helt store årsager til at mænd siger nej tak til sex, faktisk handler om at de oplever problemer med rejsningen.

Mødet med en ny kvinde kan i sig selv påvirke rejsningen og mange oplever at det kan være svært at få rejsning i starten til man lære hinanden rigtig at kende. Er du så ramt af problemer i forvejen kan det blive svært både at få rejsning og/eller at samleje ikke kan gennemføres pga. manglende rejsning.

Selvom du måske føler det som en falliterklæring og du måske begynder at leve ud fra devisen om “hellere ingen sex end et nederlag” og så har vi jo balladen så ro på og søg hjælp. Via kosten kan du mange ting men du kan også få hjælp ved en sexolog der er uddannet til at tage snakken og hjælpe dig.

Men hvad kan du så gøre mere konkret i forhold til at du har mødt KVINDEN…. Når du oplever et eller andet der er træls her i livet, så er der altid 3 ting du kan gøre:

1) Du kan arbejde med at ændre hvad du tænker om situationen så den ikke længere går dig på

2) Du kan forsøge at ændre situationen

3) Du kan fjerne dig fra situationen

Det første er det sværeste men også det bedste du kan gøre…
Det er mega svært at tage den her samtale med kvinden men du bliver nødt til det hvis du vil hende….

Det er super vigtigt at få italesat problematikken på en god måde. Tag en snak med hende om det fortæl ærligt hvordan det står til. Vær nysgerrig på hvordan det påvirker hende, hvad hun tænker, føler og oplever omkring det, og fortæl også hvordan det påvirker dig, hvad du tænker, føler og oplever omkring det.

Er det svært? Ja, for helvede.

Det er EKSTREMT svært at tage den samtale, men spørgsmålet er, om du har et valg….

Seksualiteten og psyken er jo noget af det absolut sværeste, man overhovedet kan tale om, MEN, min erfaring er, at jo mere trænet man bliver i at tale om det, der er svært, jo nemmere bliver det OG jo hurtigere forsvinder problemerne faktisk. Ikke dermed at jeg siger din impotens forsvinder, men I bliver gode til at tale om alt det der er svært i livet

Mange problematikker, ja det ligger faktisk undersøgelser, der viser, at op til 80% af alle problemer forsvinder, hvis vi bare sætter os ned og taler sammen på en god måde, og får talt tingene ordentlig igennem

Det værste du kan gøre, er at gå med det alene og blive mere og mere ked af det. Det må du ikke gøre. Tal med hende. Gør det lovligt at tale om svære ting i jeres dejlige parforhold. Uden anklager, blot med bekymring, empati og omsorg og med fokus på at få talt i dybden og derefter finde nogle konkrete handlemuligheder.

Og måske skal der flere samtaler til.

Og når du oplever rejsningen, svigter i sengen, så sig/tænk pyt (og DET er også en træningssag) og hav fokus på det, der faktisk virker, nemlig kys, kram, nus og alt det andet intime, så kan man nemlig godt opleve, at rejsningen pludselig bliver aktuel igen

Siden opdateres løbende

Siden opdateres løbende