Blog

Happy Lifestyle

• Happy Lifestyle •

Kost

& mindset

Kost ◦ vægttab ◦ sund livsstil ◦ makeover ◦ vægttab ◦ kost

Kost

Dig i centrum

En sund livsstil indebærer en helhedsorienteret tilgang til sundhed & velvære, der inkluderer en kombination af sunde spisevaner, fysisk aktivitet, god søvn, stressreduktion & positiv mental indstilling.

Skræddersyet online og 1:1 forløb

Kostvejledning med dig i centrum

Vi kan alle ind imellem have brug for kostvejledning af en eller anden art… Det kan være du slås med de evindelige 5 kg vi kvinder altid slås med, måske er de 5 kg blevet til 20 kg ligesom hos mig – ups eller måske har en eller anden sygdom ramt dig… Uanset årsagen er kost vejen til et godt og sundt liv

Jeg håber, at du vil finde masser af nyttige oplysninger og inspiration til at forbedre dit helbred og dit liv gennem sund kost her på siden.

En sund livsstil indebærer nemlig en helhedsorienteret tilgang til sundhed og velvære, der inkluderer en kombination af sunde spisevaner, fysisk aktivitet, god søvn, stressreduktion og en positiv mental indstilling.

Alt sammen noget jeg og mine dygtige samarbejdspartner på området kan hjælpe dig med. Det er både som onlinekurser, skræddersyet kostplaner og som noget nyt et abonnement, hvor du får det du har brug for lige så længe du har brug for det… Dvs du får hver måned en kostplan med opskrifter, mulighed for 1:1 samtaler, individuelle arbejdsredskaber der sikrer du arbejder dybt og får øje på netop dine udfordringer.

Læs mere om abonnement HER

Læs mere om kostforløb HER

Mentalt sundhed og kost

Mentalt sundhed og kost er altid meget tæt forbundet, da den mad, vi spiser udover at påvirke kroppen fysisk også kan påvirke vores mentale helbred og trivsel. Din mentale sundhed afspejler, om du spiser på dine følelser.
Der findes flere fødevarer der kan bidrage til, at du kan forbedre din mentale sundhed og humør, bla.

  • Grøntsager og frugter – Grøntsager og frugter er rige på vitaminer, mineraler og antioxidanter, som kan bidrage til at forbedre humøret og reducere stressniveauet.
kostplan
  • Fiskeolie – En god fiskeolie indeholder omega-3-fedtsyrer, der kan bidrage til at forbedre humøret og reducere risikoen for depression.
  • Fuldkorn – Fuldkorn indeholder komplekse kulhydrater, som kan bidrage til at regulere blodsukkeret og forbedre humøret og koncentrationen.
  • Nødder og frø – Nødder og frø er rige på sunde fedtstoffer og antioxidanter, som kan bidrage til at forbedre humøret og reducere risikoen for depression.
  • Fermenterede eller sagt på dansk gærede fødevarer – Gæret fødevarer som surkål og yoghurt indeholder probiotika, som kan bidrage til at forbedre humøret og reducere angst. Så er probiotika rigtig godt for din fordøjelse.
vægttab

Bliv den bedste udgave af dig selv

På den anden side er der også fødevarer, der kan have en negativ indvirkning på vores mentale helbred, såsom sukkerholdige fødevarer og drikkevarer, koffein, alkohol og bearbejdet mad. Disse fødevarer kan øge stressniveauet og påvirke vores humør og energiniveau negativt. Så sjovt vi altid spiser søde sager og drikker meget kaffe, når livet rammer os. Eller rettere det gør jeg når livet rammer hos mig…

For at være den bedste udgave af dig selv er det vigtigt, at spise en sund og afbalanceret kost, der er rig på næringsstoffer og antioxidanter, og som begrænser indtaget af sukkerholdige fødevarer og drikkevarer, koffein og alkohol, for at opretholde en sund mentalt sundhed og humør.

Omega 3-6-9

Fiskeolie er en kilde til omega-3-fedtsyrer, der er afgørende for sundheden. Omega-3-fedtsyrer finder du primært i fiskeolie.

Omega-6 fedtsyrer er mere almindelige i kosten end omega-3 fedtsyrer. Omega-6 fedtsyrer spiller en vigtig rolle i din krop, da de er nødvendige for at opretholde sund hud og hår, og for at hjælpe med at regulere dit stofskifte. Kilder til omega-6 fedtsyrer omfatter vegetabilske olier, nødder og frø.

Omega-9 fedtsyrer kan din krop selv producere. Omega-9 fedtsyrer findes især i olivenolie, avocado og nødder og har en række sundhedsmæssige fordele, bla at regulere blodsukkeret og kolesterolniveauet i kroppen.

Omega-3-6-9 fedtsyrer har en række sundhedsmæssige fordele, bla:

  • Hjerte-kar-sundhed – Omega-fedtsyrer kan bidrage til at sænke blodtrykket, reducere inflammation i kroppen og sænke risikoen for hjerte-kar-sygdomme.
  • Hjernens sundhed – Omega-fedtsyrer er vigtige for hjernens sundhed og kan bidrage til at forbedre hukommelse, koncentration og humør.
  • Led- og muskel sundhed – Omega-fedtsyrer kan hjælpe med at reducere inflammation i kroppen og lindre smerter og stivhed i leddene.
  • Immunsystemets sundhed – Omega-fedtsyrer kan hjælpe med at styrke immunsystemet og reducere risikoen for infektioner og sygdomme.
  • Øjnene – Omega-fedtsyrer er vigtige for øjnenes sundhed og kan bidrage til at reducere risikoen for øjenrelaterede sygdomme.

Da vores krop ikke selv kan producere omega-3-fedtsyrer, er det vigtigt at få tilstrækkelige mængder gennem kosten eller igennem et kosttilskud.

De færreste af mine kunder er så vilde med fisk at de spiser fed fisk 4 gange i ugen så er det okay, at tage fiskeolie som kosttilskud.

MEN det er et stort marked og der findes mange fiskeolier der skader din krop mere end den gavner.
Så se dig for, når du køber fiskeolie.
(Læs artiklen fra DR Kontant her)

Vil du være sikker på den fiskeolie du indtager er god for kroppen og du ikke skal spise 10-20 kapsler hver dag for at få nok omega 3 anbefaler jeg dig fiskeolien fra Eqology.
Du kan læse mere HER om olien,
Samt alle de gevinster den giver og hvorfor jeg anbefaler lige netop den olie.

fysisk

Fysisk aktivitet er også en vigtig del af det at have en sund livsstil, da det hjælper dig med at opretholde en sund kropsvægt, styrke dine muskler og knogler men fysisk aktivitet uanset art kan også forbedre dit humør og din mentale helbred.

Noget andet der hører med til en sund livsstil er, at du har en god nats søvn. Grunden til det er vigtigt du sover godt og får nok søvn er, at det hjælper med at genopbygge og reparere kroppen, styrke dit immunforsvar og det forbedrer din mentale sundhed og humør.

Stressreduktion er også vigtigt for en sund livsstil, da højt stressniveau kan påvirke din krop og sundhed negativt. Der findes forskellige metoder til at reducere stress, såsom meditation, yoga, dyb vejrtrækning og mindfulness. Men nogen gange er du måske allerede blevet angrebet af stress. I det tilfælde anbefaler jeg dig at læse mere på min side om Stress & Livs Coaching. Her går jeg mere i dybden med hvad faen stress er for en størrelse, og hvad du gør hvis livet rammer dig hårdt.

Endelig er en positiv mental indstilling en vigtig del af en sund livsstil. At have et positiv mindset indebære at du har en positiv holdning og du fokuserer på det positive i livet, da det også kan hjælpe dig med at reducere stress, forbedre dit humør og din mentale sundhed samt øge livsglæden og tilfredsheden generelt med livet..

tomat

Det at opretholde en sund livsstil kræver nemlig vedholdenhed og tålmodighed, men fordelene ved en sund livsstil er utallige, og det kan bidrage til at forbedre din generelle sundhed og trivsel.

En af de ting jeg kan hjælpe dig med er 1:1 er en skræddersyet kostplan, der kan være en effektiv måde at opnå en sund og afbalanceret kost, der opfylder dine individuelle behov og mål.
En skræddersyet kostplan kan hjælpe dig med at tabe dig, opbygge muskler, forbedre dit helbred eller opretholde en generelt sund livsstil.

For at kunne lave en skræddersyet kostplan vil det være vigtigt at tage hensyn til din nuværende livsstil, fødevarepræferencer og eventuelle allergier overfor bestemte fødevarer. Derfor får du også altid et kostregistreringsskema, præference skema og forslag til forbedringer jeg kan se ud fra din kost der vil gavne dig MEN det er kun forslag og du bestemmer selv om du går all in eller du “nøjes” med din kostplan. Dog sender jeg altid en sundhedsrapport med til dig så du selv kan se dine fremskridt og kan hive fat i mig hvis du føler du har brug for mere hjælp.

Husk at en skræddersyet kostplan ikke kun handler om at tabe sig eller opbygge muskler, men også om at opretholde en generelt sund livsstil, der vil have langsigtede fordele for dit helbred og velvære.

Du sidder sikkert og tænker ja ja endnu en sundhedsguru… Men kære dig.. Nej sundhedsguru bliver jeg aldrig. Jeg er mig ligesom du er dig; men jeg er en efterhånden erfaren kostvejleder med en masse supplerende kurser indenfor kost og livsstil men også privat har jeg mange års erfaring med vægten som fjende. Ja du læste rigtigt. Vægten har jeg flere gange haft i hænderne og taget tilløb til at smide ud gennem vinduet men gjorde det dog ikke.
Den korte version af min egen historie er, at helt tilbage til jeg var en ung pige på 14 år har jeg nemlig mentalt følt mig tyk. Det var jeg slet slet ikke når jeg ser billeder fra dengang men derimod en flot ung pige. (ja ja selvtilliden fejler intet)

Grethe

Resultatet af den følelse var et besøg hos læge med en besked om at tabe mig 10 kg… Dengang var jeg 170 høj og vejede 70 kg, så jeg tænker ingen idag ville sige til deres børn, at de skal tabe 10 kg vel? Men der startede min kamp. I den her kamp nåede jeg også at få en spiseforstyrrelse… Jeg fik nemlig bulimi for jeg eeeeeelsker mad og har altid gjort det.I 2002 tabte jeg mig 40 kg og endte på 67 kg, men følte mig stadig overvægtig… Som årene gik tog jeg 10 kg på men følte stadig, at jeg var lige så stor som et par veninder. Til sammenligning kan jeg fortælle dig, jeg brugte str 42 i tøj og de brugte str 54 så mit selvbillede var forstyrret.

i 2018 var jeg i nogle relationer både venskabelige og kærlighedsmæssigt der ikke var særlig sunde for mig, så det kostede mig +20 kg fordi jeg spiste på mine følelser… I 2020 kom jeg til den erkendelse, at jeg er og bliver en emotionel spiser Vægten toppede med 120 kg… wow det stadig vildt at tænke på, at jeg slet ikke opdagede min vægt var blevet så høj…
Men det gjorde jeg ikke, fordi mit selvbillede var at jeg følte mig slank og lækker…
Efter den erkendelse og den vægt tog jeg mig så for alvor sammen og satte målet “fjernelse af maveskind” for efter først minus 40 kg, + 20 kg og + 25 kg ja så var min krop ikke så pæn inde under tøjet…
Det har gjort, at jeg pt har tabt de 27 kg igen og har “kun” 16 kg så har jeg nået BMI 27 der er grænsen for min region for fjernelse af maveskind. Hvorfor betaler jeg så ikke bare selv operationen? Tja er forsøgt men kravet er BMI 25, så det er ikke en mulighed.

Grunden til jeg vælger at skrive min egen vægttabshistorie mens jeg stadig er i gang med at smide de sidste kilo er for at vise dig, at selvom du måske spiser på dine følelser, vægten virker helt uoverskuelig ja så er det lys for enden af tunnelen

kost

Men du skal bare vide, hvad du skal spise og hvorfor du skal spise det.

Jeg tror ikke på diverse slankekure eller quickfix – jo vi taber os men så snart vi har tabt os ja så fiser nålen på badevægten igen opad… Og ned daler selvværdet.
Jeg tror derimod på at ved at gøre kostomlægningen til en ny sundere livsstil bliver det mere overskuelig at sammensætte din kost så den passer til dine individuelle behov og præferencer.

Det nytter jo ikke noget, at jeg siger at du kun må spise lever hvis du har det som mig med lever… Puuuuh bare tanken… Jeg kan ligefrem smage det…fy føj Det er dømt til at mislykkes fra start.

Så vil du gerne tabe dig og blive den bedste udgave af dig selv både rent sundhedsmæssigt men også på det mentale plan?

Så er jeg den sparringspartner du netop har brug for, for at nå dit drømmemål både med hensyn til vægten men også den mentale sundhed.

Jeg står klar til netop at hjælpe dig med at komme til at stå stærkt i dig selv og stoppe med at gemme dig alt for stort tøj…
Når du har tabt dig sammen med mig tilbydes du en makeover med en af mine andre dygtige samarbejdspartnere, som jeg står 100% indenfor.
Hun hjælper dig med at finde din helt egen personlige stil, hvordan du bedst plejer den hud og derved undgår de første alderstegn, og hvordan du lægger en smart hverdags og fest makeup, der er skræddersyet til netop DIG ud fra hvad du ønsker at fremhæve og mindske – fordi du fortjener “At Shine”… Skal du gå all in har jeg også kontakt til en virkelig dygtig fotograf der formår at fange din skønhed på billeder og samtidig gøre dem helt unikke.

Som min samarbejdspartner siger “Shine like a star” og bliv din bedste udgave af dig selv, og det kan hun få dig til.

KOST & TRÆNINGSFORLØB

træning

Fra Dovendyr til Gazelle

Holder din sofa også fat i dig så det er svært at komme ned i motionscenteret eller bare ud at gå en tur er der håb forude..

Programmet er sammensat så du kan hoppe ind på det niveau du er lige nu og udvide i dit eget tempo.

222,- kr

skræddersyet

Skræddersyet Kostplan

Der vil være fokus på energigivende og slankende mad der tager udgangspunkt i din ønskeliste og det kostregistreringsskema du sender ind til mig .
Du får adgang til et træningsprogram med træning, motion og bevægelse, der giver din form og figur et boost men starter i dit tempo.

999,- kr

kost

Kostplan Vægttab

Leder du efter en kostplan tilvægttabeller en ny livsstil kostplan er du på det rigtige sted. Her tilbyder jeg bla kostplan for vægttab via en livsstilsændring kostplan der virker så du kan opnå vægttab kostplan er sammensat med ganske almindelig mad og ingen hokus pokus madvarer

99,- kr

abonnement

Kost & Mindset Abonnement

Har du brug for et mere intens livsstil forløb med sparring 1 x i ugen anbefaler jeg dig at tegne et “Kost & Mindset Abonnement” hvor du bliver holdt lidt i ørene under dit vægttab.

Du kan når som helst opsige dit abonnement.

650,- kr/måned

gigt

Kostplan Gigt & Ledproblemer

Kostplanen tager udgangspunkt igigtforeningensanbefalinger omkring kost og er sammensat således du hurtigt kommer til at mærke på egen krop hvor stor forskel det gør at spise de madvarer

49,- kr

boost

Opskrift Boost – abonnement

Få kostplaner og opskrifter til 1 uge ad gangen i 6 måneder eller så længe du har lyst til at være med.
De er klar til du kan gå igang med en sundere livsstil og smide de overflødige kilo.

Du får hver uge adgang til ny kostplan og opskrifter til den kommende uge

99,- kr /måned