Hovedet skilt fra kroppen - Grethe Smedegaard - Spirituel Business & Mindset Mentor
◦ Happy Lifestyle Blog ◦ Happy Lifestyle blog ◦ Happy Lifestyle Blog◦ Happy Lifestyle Blog ◦ Happy Lifestyle blod
hverdagen smart

MIT HOVED VAR SKILT FRA KROPPEN.

Vi hører hele tiden hvor vigtigt det er at være nærværende både for vores trivsel, vores relationer og for vores livsglæde. .

Men samtidig kan det føles så svært og udfordrende at være nærværende og lukke nærværet ind i en hverdag, der går stærkt.  

De flestes hverdag går alt for stærkt. Vi har altid travlt med et eller andet. Der er deadlines der skal overholdes og der er altid oceaner af praktiske opgaver der skal udføres. 

Så hvordan skal der næsten blive tid til nærvær?

Men lad os starte et andet sted for hvad vil det egentlig sige at være nærværende?
Du kan tro du er nærværende og det ikke er dig jeg skriver til men har du prøvet at tjekke ind hos dine omgivelser?
Er de enig i du er nærværende.

Jeg gik selv og troede jeg var nærværende og i ro med mig selv men gæt hvad!
Mine omgivelser kunne få helt stress af jeg var der men i tankerne var et andet sted.

At være nærværende er at være tilstede lige der, hvor du er. I den situation du er i.
I de relationer der er lige der. Med de følelser du har i nuet. I den stemning der er. Ja med det hele.

At være i nuet

At være lige i nuet betyder du er med det der er lige nu og det betyder at du ikke har en dagsorden om at ville noget med det der er, f.eks lave det om der er, eller få det til at gå væk der er.
Eller at du er suset ud i fremtiden eller hænger fast i fortiden.

At være nærværende er kort sagt bare at være tilstede i den situation uanset art du er i på ethvert givet tidspunkt.

Nærvær handler nemlig både om at være til stede fysisk, og men i den grad også være tilstede mentalt.

For år tilbage oplevede jeg selv på egen krop at selvom mit store ønske var at være social og nærværende, så var det som om kun min krop fysisk var til stede, fordi mine tanker var et helt andet sted. Mit fokus var på, at mine omgivelser incl familie, nære venner osv skulle have det godt og især min datter skulle have det godt og trives. De skulle føle at de kunne slappe af og derfor tog jeg mig af alt. Jeg gjorde klar inden de kom, ryddede op når de gik hjem, rydde ud af bordet og dækkede bordet for ingen skulle løfte en finger når jeg var i nærheden. Jeg var jo nærværende ind imellem de mange opgaver troede jeg….Men en dag tog min veninde gennem mange år bladet fra munden…  Hun sagde det meget tydelig for alt hun sagde var at de kom fordi de ønskede mit selskab, og de ønskede, at jeg skulle have det godt og hun kunne se jeg var næsten lige så stresset som dengang jeg brændte ud. Men hun sagde også at især hun savnede den rolige, nærværende Grethe hun kunne mærke helt ind i hjertet.

Det betød jeg var nød til at se indad.. Jeg var nød til at gøre op med mig selv hvad der var vigtigst. At der var gjort rent og den lækreste mad eller var det at tilbringe tiden med dem jeg elsker.. Jeg var nødt til at finde en måde at kontrollere alle de tanker og følelser der kørte med 180 km/t derudaf.

Det sendte mig på en længere rejse ind i mig selv hvor jeg stødte på ordet “Livsdesign” der blev et af mine redskaber til at tøjle tankerne.
Jeg lærte at finde fokus på en ting og ikke være 7-8-9 forskellige steder.
Og jeg fandt ud af at det vigtigste for mig er min familie og mine venner.. Sjovt nok er det vigtigste for min familie og venner at jeg trives og er tilstede både fysisk OG mentalt så en win win.

Jeg har lært med tiden at gøre tingene mere enkle, at de er ligeglad med der ligge en nullermand for tiden kommer ikke tilbage igen… Så mine omgivelser vil hellere mærke hele MIG end jeg kun fysisk er til stede fordi jeg mentalt tænker på alt det jeg skal nå, nullermændene eller næste aftale eller hvad der nu fylder i hovedet.

Det er nemlig primært de uvedkommende tanker der æder dit nærvær op. Dit mentale sind holder nemlig aldrig pause, men istedet producerer det hele tiden nye tanker om alt fra a-å, der tager al din opmærksomhed.
Nogle gange fylder tankerne rigtig meget, andre gange meget lidt.
Derfor kræver det rigtig meget øvelse fra din side at lære at være i nuet. 

Et af mine bedste tricks er at du bruger sanserne.
Du kan nemlig ikke sanse, smage, lytte, røre osv. uden at du er nærværende.
Jo mere du koncentrerer dig om smagen af maden eller lyden af naturen,
desto mere lære du at være i nuet netop fordi dine sanser så er forbundet til at være i nuet
så føles livet endnu mere intenst og levende, når du er nærværende. 

Hvis det er svært at være i sanserne kan du fokusere på åndedrættet og hvordan brystet og maven hæves og sænkes. På at mærke hvor helende det er at give sig selv en pause fra tankerne.

Idag hjælper jeg flere kunder med at bryde tankemylderet der kværner løs om kost, selvværd/selvtillid, emotionel spisning, rygning, stress på arbejdspladsen og ikke mindst undgå depression.  Alle områder der virkelig kan dræne os for energi og nærvær, hvis vi ikke er bevidst om at vi har ladet dem få en større og større stemme inde i os selv.

Det er hårdt arbejde at finde tilbage til en balance, hvor dine tanker ikke bliver bekymringer der fylder størstedelen af dit mentale nærvær. Hvis du først har givet dem lov til at fylde er der ikke meget plads tilbage til de positive og givende tanker der skal hjælpe dig med at bevare overskud og energi til dig selv, men også til andre mennesker og livets uforudsigelige situationer.

Jeg hjælper med at klæde mine kunder på til at udleve deres drømme via livsdesign og vigtigst af alt troen på at de har det der skal til for at genfinde sig selv og kræve det gode liv alle mennesker har krav på. Et liv hvor de føler sig set, anerkendt og taget alvorligt, af andre og ikke mindst sig selv fordi det fortjener DU.

Kærligst

Grethe