Life & Business Coach Grethe Smedegaard

happy lifestyle

Hvilken fiskeolie skal jeg vælge?

De færreste af mine kunder er så vilde med fisk at de spiser fed fisk 4 gange i ugen så er det okay, at tage fiskeolie som kosttilskud.

MEN det er et stort marked og der findes mange fiskeolier der skader din krop mere end den gavner.
Så se dig for, når du køber fiskeolie.
(Læs artiklen fra DR Kontant her)

Vil du være sikker på den fiskeolie du indtager er god for kroppen og du ikke skal spise mange kapsler hver dag for at få nok omega 3 anbefaler jeg dig fiskeolien fra Eqology.

Læs mere omkring omega 3 og vigtigheden HER

Hvad er symptomerne på en Omega-3-mangel?

Hvis der er mangel på Omega 3 og et overskud af Omega-6, kan primært de følgende problemer opstå:

 • Træthed og depression
 • Dårlig hukommelse
 • Tør hud
 • Hjerteproblemer, højt blodtryk og vasokonstriktion
 • Forøget modtagelighed overfor infektioner

Hvorfor har man brug for Omega-3?

Omega-3 fedtsyrer er, ligesom andet fedt, en energikilde og udgør komponenter i cellemembranerne. Dertil kommer, at de udfører en lang række funktioner i kroppen. Disse inkluderer [3]:

 • Dannelse af vævshormoner
 • Antioxidant-aktivitet
 • Blodfortynding (antikoagulering) og sænkelse af blodtrykket
 • Styrkelse af immunforsvaret og beskyttelse mod infektioner
 • Vasodilatation

Det ser ud til, at kroppen er bedre i stand til at udføre alle disse opgaver, når den har tilstrækkeligt med Omega-3Adskillige undersøgelser har i de seneste år vist, at fedtsyrer kan hjælpe med at forebygge visse sygdomme.

Om Eqology Og Eqology Fiskeolie

Eqology er et norsk firma, som i mere end 20 år har produceret og distribueret testbaserede fiskeolie og kosttilskud af høj kvalitet. Produkterne stammer fra ren, norsk natur – fjordene, bjergene og havet – og denne renhed afspejles i alt, hvad de gør. Fordi det er i deres natur.

Hos EQOLOGY stræber de efter at gøre det muligt for kunder at leve sundere. De tror, som vi også gør, på balance mellem mad, søvn, fysisk aktivitet og det bedste kosttilskud.

HAPPY LIFESTYLE anbefaler Eqology

Hos HAPPY LIFESTYLE ved vi at Omga 3 fiskeolie er vigtig for din sundhed og dit helbred. Der findes mange fiskeolieprodukter her i bland fiskeolie piller og fiskeolie kapsler, men jeg har valgt flydende fiskeolie fra Eqology, da jeg synes det er den bedste fiskeolie. Det gør jeg af fire simple årsager: 

 1. Smagen er altid en prioritering for mig. Denne fiskeolie er fra friskfanget fisk (ikke harsk), tilsat økologisk koldpresset højkvalitets olivenolie (omega-9) og vitamin D3, samt citron eller appelsin, hvilket gør at den selv for os er til at få ned. P.t. er det også den eneste fiskeolie der har vundet Great teste Award fire år i træk; 2019, 2020, 2021 og 2022.
 2. Friskheden og den lave totox-værdi … ja, generelt den høje kvalitet af olien og vigtigst af alt at den indeholder en større del af DHA end EPA.
 3. En test viser om du har behov for olien og hvordan din tilstand er efter 5 måneders fiskeoliekur. 
 4. Eqology’s fokus på bæredygtighed og miljøet.

Lav totox-værdi

Lave totox-værdier betragtes som et tegn på god kvalitet af omega-3 olie. Totox er en beregnet værdi af “oxidationsprodukter” i de relevante omega-3-olieværdier og er summen af 2x PV + AV. Totoxværdien i den fiskeolie, Eqology bruger i deres Pure Arctic Oil, er lavere og dermed bedre end den laveste værdi målt i tests af norske omega-3 produkter i 2014 i det norske forbrugerprogram“TV2 hjelper deg”. Den laveste værdi, der blev målt i programmet, var 9,3. Værdierne i de omega-3 olier Eqology anvender varierer afhængigt af produktionspartiet, men er et sted mellem 4 og 6.

Højt indhold af DHA

Omega-3 er den generelle betegnelse for en gruppe af forskellige fedtsyrer. Nogle af disse fedtsyrer har vist positive effekter på vores helbred. Derfor er det vigtigt at vælge produkter, der giver dig de typer af omega-3, der har en dokumenteret effekt, nemlig DHA og EPA. DHA har flere sundhedsanprisninger end EPA, og de bedste omega-3 produkter indeholder en større del af DHA end EPA.

EU-Kommissionen har godkendt følgende sundhedsanprisninger i henhold til følgende fødevarelove: Kommissionens forordning 432/2012 (EU) af 16/05/2012 og Kommissionens forordning 536/2013 (EU) af 11/06/2013 for marine omega-3 fedtsyrer EPA og DHA og vitamin D3:

DHA og EPA bidrager til hjertets normale funktion 

DHA og EPA bidrager til at opretholde et normalt blodtryk 

DHA og EPA bidrager til at opretholde normale triglyceridniveauer i blodet

DHA bidrager til at opretholde normale triglyceridniveauer i kroppen 

DHA bidrager til vedligeholdelsen af ​​normal hjernefunktion 

DHA bidrager til at opretholde et sundt syn og øjenfunktion 

Moderens indtag af DHA bidrager til en sund hjerneudvikling hos fosteret og ammede børn

Moderens indtag af DHA bidrager til en sund øjenudvikling hos fosteret og ammede børn 

Ultra ren

Fiskeolier skal renses for miljøgifte. EU-reglerne har sat en øvre grænse for miljøgifte. Eqology er helt i top blandt de reneste på markedet. Tager du fiskeoliekapsler kan du tjekke om olien er harsk ved at skære fiskeoliekapselen over og lugte til den. Oxideret olie er ikke godt for kroppen. I værste fald stjæler de kroppens antioxidanter, C- og E-vitaminer.

Testbaseret

Ved hjælp af en enkel blodprøve som du enten selv udfører eller får hjælp af os til at gøre i butikken, får du svar på om du mangler omega-3. Det er en fuld spektrum omega-3 test (fiskeolie test), som kontrollerer værdierne for 11 vigtige fedtsyrer, dit omega-3 indeks og dit omega-6 / omega-3 forhold i blodet. Testen analyseres af VITAS AS Laboratory som er et uafhængig laboratorium i Oslo.  I gennemsnit har 9 ud af 10 mennesker mangel på omega-3. Viser testen at du er en af de 10 som ikke har behov for at tage fiskeolie kan du få pengene tilbage eller vælge at tage fiskeolien for at forebygge. Det er ikke et salg, men et valg. Du kan selv på baggrund at testen se om du har et problem… vi har løsningen. Vil du vide mere om testen, så klik her.

Bæredygtighed og miljø

Eqology går meget op i bæredygtighed og miljøet, lige som vi også gør. På den måde hænger vores værdier godt sammen. EQOLOGY-produkterne er baseret på naturlige ingredienser, og virksomheden er fuldt ud forpligtet til bæredygtighed. Fra produktudvikling til salgsproces sættes planeten altid først og virksomheden gør deres bedste for at beskytte miljøet. Eqology og deres leverandør af fiskeolie er MSC certificeret. MSC, The Marine Stewardship Council, er en international non-profit organisation. MSC-certificeret fiskeri sikrer, at fisk fanges på niveauer, der gør det muligt for fiskepopulationer og de økosystemer, de er afhængige af, at forblive sunde og produktive i fremtiden.
På den måde kan vores kunder være sikre på, at omega-3 i vores Pure Arctic Oil er af højeste kvalitet, fremskaffet og forarbejdet så de lever op til de højeste bæredygtighedsstandarder.
Klik
her for at se en kort video om hvordan Eqology arbejder med bæredygtighed.

Balancer din omega 6 og 3

WHO anbefaler, at din balance er på 5:1 (omega 6 : omega 3) og gerne lavere. De fleste i Danmark og Vesteuropa får i dag alt for lidt omega 3 og for meget omega 6 og har ofte en balance på 15:1 eller højere. Denne ubalance skyldes at man får omega 6 når man spiser kød, mælkeprodukter, forarbejdet mad og billige planteolier, hvilket nærmest er umuligt at undgå i den verden vi lever i i dag. Se kort video om Omega 6 og 3 her.

De positive sundhedseffekter

En række undersøgelser viser følgende sundhedseffekter ved regelmæssigt indtag af omega-3 fedtsyrer: 

 • Sænkning af blodtryk hos personer med forhøjet blodtryk
 • Nedsat risiko for hjertekar-sygdomme
 • Små forbedringer i kolesteroltallene
 • Sænkning af mængden af frie triglycerider i blodet
 • Generelt forbedre kognitive evner, herunder en positiv effekt på depression, demens og generel kognitiv forfald. 
 • Ny forskning peger på at omega-3 kan have en såkaldt anti-inflammatorisk effekt.

Godkendt og anerkendt helsepåstande af EFSA

Omega 3 er det helsekost produkt i verden, der ligger flest lægefaglige studier på. EFSA (European Food Safety Authority) har til formål at levere uafhængige videnskabelige anbefalinger til EU’s beslutningstagere inden for områder som relaterer sig til sikkerheden af de fødevarer, vi indtager.
De har godkendt og anderkendt følgende helsepåstande om omega 3;

 • Godt for hjertet,
 • Godt for hjernen,
 • Godt for synet,
 • Godt for immunsystemet,
 • Godt for blodtrykket og triglyceridniveauet i blodet,
 • Godt for muskelfunktioner.

Network Marketing og kundefordelsprogram

Eqology’s produkter sælges kun på network marketing basis, hvorfor du ikke vil finde deres produkter på hylderne i butikkerne, men kun igennem en forhandler som for eksempel happylifestyle.dk

Du køber altså dine produkter direkte hos Eqology via vores forhandler nummer, når du bestiller det gennem os. Vi får en provision for at forhandle deres produkter. (Den provision kan du selv få ved at blive kunde i din egen butik) På den måde slipper virksomheden for lønomkostninger til sælgere og de minimerer deres omkostninger til markedsføring. Besparelser de kan bruge på produktudvikling og samtidig lade besparelserne komme dig som kunde til gode om du vil.

Eqology har nemlig et meget fordelagtigt kundefordelsprogram, som giver dig mulighed for at få dine produkter billigere, hvis du har tid og overskud til det. Læs mere om deres fordels program her.

Vil du tjene lidt ekstra til at forsøde livet med så kontakt mig så fortæller jeg dig hvordan du kommer til at tjene en ekstra månedløn på 10-12 timer

Hvor hurtigt virker fiskeolie?

Det er almindeligt kendt, at regelmæssig brug af omega-3 fedtsyrer bidrager til at opretholde et godt helbred.

Mange af de positive effekter på helbredet mærkes dog først, når der er gået noget tid – og den tid varierer fra person til person.

Typisk vil du først kunne mærke en effekt efter 3 til 6 måneder, hvis du tager den anbefalet mængde hver dag. Hvis du har noget tilbage i flasken når måneden er gået, har du taget for lidt.

Abonnement med 6 måneder binding

Da det typisk tager op til 6 måneder før du mærker de positive effekter ved at tage fiskeolie får du et lille ekstra “skub” til at vælge en sund livsstil, med en binding på 6 måneder. Der til kommer at du får den bedst mulige priser på olien og testen ved at binde dig i 6 måneder.

Opbevaring af din fiskeolie

Opbevar din uåbnet olie i et mørkt skab et sted i huset hvor der ikke er for varmt. Når flasken åbnes, udsættes den for ilt. Hvis flasken efterlades åben i et varmt rum, vil den være mere sårbar over for at blive harsk. Derfor anbefales det at den efter åbning står på køl.

Hvor meget Omega-3 har jeg brug for om dagen?

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) og den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoriet (EFSA) anbefaler mindst 250 milligram Omega-3 fedtsyrer om dagen – dette er hvad kroppen behøver for effektivt at opretholde hjertefunktionen. Ifølge begge organisationer er to til fire gram Omega-3 fedtsyrer per dag dog optimalt. For eksempel har en sådan mængde vist at forbedre koronar hjertesygdom og depression.

National Institutes of Health (NIH) anbefaler andre mængder af Omega-3 alt efter aldersgruppe:

Dagligt anbefalet Omega-3 i milligram(mg) ifølge NIH:

Alder

Mænd

Kvinder

Fra fødslen til 6 måneder

500 mg

500 mg

Fra 7 til 12 måneder

500 mg

500 mg

Fra 1 til 3 år

700 mg

700 mg

Fra 4 til 8 år

900 mg

900 mg

Fra 9 til 13 år

1.200 mg

1.000 mg

14 år og opefter

1.600 mg

1.100 mg

For at indtage mere end to gram Omega-3 per dag, ville du skulle indtage 5 gram linolie per dag. 

Status for Omega-3 niveauer

I den vestlige verden indtager de fleste ikke nok Omega-3. For eksempel vurderer Den Tyske Ernæringssammenslutning, at tyskerne kun indtager lige under 200 milligram Omega-3 fedtsyrer om dagen, og børn spiser endda kun 100 milligram om dagen [12].

Hvis du er vegetar eller veganer eller hvis du af andre årsager ikke spiser fisk, så kan det måske være et problem at få nok EPA- and DHA-fedtsyrer gennem kosten. I disse tilfælde bør man overveje at supplere med Omega-3-kosttilskud.

Omega-3 og hjertesundhed

Der er udført meget forskning i effekterne af Omega-3 fedtsyrer og det kardiovaskulære systemAmerican Heart Association og forskere ved Harvard University anbefaler at man regelmæssigt spiser fisk, der er rige på Omega-3, for at forebygge hjertesygdomme og reducere risikoen for for tidlig død[33].

Undersøgelser har vist, at Omega-3 kan[29-31]:

 • Mindske risikoen for et hjerteanfald med 19 til 45 procent.
 • Mindske risikoen for at dø af kardiovaskulære sygdomme med 45 procent.
 • Få bragt hjertearytmi under kontrol.

Dyreforsøg på mus har vist, at Omega-3 fedtsyrer modvirkede inflammation i blodkarrene – hvilket kunne indikere, at de måske er effektive til at forhindre og behandle åreforkalkning. Ingen kliniske studier på mennesker har dog bekræftet dette[32].

Personer med hjerteinsufficiens bør dog udvise forsigtighed med Omega-3. Fedtsyrerne kan reducere hjertecellernes aktivitet, hvilket sænker hjerteaktiviteten og kan forårsage problemer i et allerede svækket hjerte[3].

Effekterne af Omega-3 på hjernen og psyken

Omega-3 fedtsyrer kan også finde vej ind i hjernecellerne – og kan, ifølge visse undersøgelser, have en effekt på udviklingen af hjernen og psyken. I en række undersøgelser har fiskeolie vist sig at mindske risikoen for depression og angstlidelser og at forbedre forløbet af psykoser[34, 36-39].

Omega-3 har muligvis også effekt på neurodegenerative sygdomme såsom Alzheimers demens . En kost, der er rig på Omega-3 kan, ifølge visse undersøgelser, gøre progressionen af Alzheimers langsommere og forbedre humøret hos de, der er ramt[41-43].

Undersøgelser af børn med Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) har også vist, at tilskud af Omega-3 muligvis forbedrer årvågenheden og mindsker hyperaktiviteten[27, 45].

har Omega-3 fedtsyrer gjort mennesket mere intelligent? Nogle forskere har antydet, at mennesket kun er blevet så intelligent i løbet af evolutionen, fordi de umættede fedtsyrer i vores kost har fået vores hjerner til at vokse hurtigere[40].

Omega-3 styrker immunforsvaret

Omega-3 fedtsyrers antiinflammatoriske virkning kan muligvis også hjælpe med at aflaste immunforsvaret. Dette kan måske have en positiv virkning på immundefekter såvel som autoimmune sygdomme såsom reumatisme, astma and Crohns sygdom – den sidste af disse har i undersøgelser vist sig at have gavn af en høj dosis tilskud af Omega-3[46-49].

Omega-3 for gravide og børn

Hos børn menes fedtsyrer at spille en central rolle i udviklingen af hjernen. Undersøgelser har vist, at blandt andre, gavnlige virkninger, påvirker Omega-3 positivt løsning, koncentration og opmærksomhed . Som forælder er det altså værd at sikre, at dit barn får nok Omega-3 fedtsyrer[13, 14]. Gravide og ammende kan i denne forbindelse også med fordel være opmærksomme på deres kost. Allerede i livmoderen fremmer Omega-3 sandsynligvis barnets fysiske og mentale udvikling.[53].

Der er dog en hage ved fisk: visse fisk, der er rige på Omega-3, specielt store rovfisk som tun, helleflynder, sværdfisk og ål, indeholder ofte høje koncentrationer af det giftige tungmetal kviksølv. Sundhedsmyndighederne anbefaler, at gravide og børn undgår disse fisk, fordi kviksølvet kan forstyrre udviklingen af nervesystemet. Arter såsom laks, sild og torsk er mindre forurenede.

Kort fortalt: Forskellige undersøgelser har vist, at Omega-3 muligvis kan forebygge hjerte-kar-sygdomme og mentale sygdomme inklusiv depression, og at det har en positive effekt på immunforsvaret og hjerneudviklingen.

Hvad er symptomerne på en Omega-3-mangel?

Hvis der er mangel på Omega 3 og et overskud af Omega-6, kan primært de følgende problemer opstå[26]:

 • Træthed og depression
 • Dårlig hukommelse
 • Tør hud
 • Hjerteproblemer, højt blodtryk og vasokonstriktion
 • Forøget modtagelighed overfor infektioner

Modgang er ikke et nederlag,

Snarere et springbræt til
at rejse sig

stærkere og modigere
end nogensinde før